Трамп помилився. Протималярійний препарат не вбереже від коронавірусу

Протималярійний препарат «Гідроксихлорохін» не показав позитивних результатів під час клінічних випробувань. Раніше його нахвалював президент США Дональд Трамп у своїх промовах.

Про це стало відомо з опублікованого дослідження в журналі JAMA Internal Medicine, яке проводили вчені Американської медичної асоціації. 

Результати показали, що не було суттєвої різниці в частоті інфікування COVID-19 учасників, які приймали гідроксихлорохін, та учасників, які приймали плацебо.

«Гідроксихлорохін» раніше перебував і в українському протоколі лікування COVID-19. Згодом його виключили з протоколу надання допомоги для пацієнтів тяжкого перебігу COVID-19 та для дітей.

У дослідженні мали взяти участь 200 медиків, але дослідники зупинилися на 132-х через відсутність результатів. Легкі побічні ефекти частіше зустрічалися в учасників, які приймали препарат, в порівнянні з тими, хто пив плацебо (45% проти 26%).

Трамп почав підтримувати «Гідроксихлорохін» на початку пандемії. Тоді він заявив, що почав приймати препарат після того, як у двох співробітників Білого дому виявили коронавірус.

Раніше ми писали, що у Швеції створили простий і надійний експрес-тест на коронавірус.

«Болісна віха» пандемії. Кількість загиблих від коронавірусу у світі перевищила мільйон