Трампу збираються висунути звинувачення у злочині

Колишньому президенту США Дональду Трампу висунуть кримінальне обвинувачення.

Про це повідомляють The New York Times та The Associated Press.  

Велике журі присяжних у суді Нью-Йорка вирішило, що є достатньо доказів для того, аби винести Трапму обвинувальний висновок у справі про причетність до виплати $130 тис. порноакторці Стормі Деніелс. Обвинувальний акт оголосять найближчим часом.

Адвокат американського експрезидента також підтвердив, що велике журі ухвалило таке рішення і згодом Трампу висунуть звинувачення та почнуть судовий процес розпочнеться судовий процес над ним.

Це перший випадок в історії США, коли чинному чи колишньому президенту пред’являть кримінальні звинувачення.

Водночас сам Трамп назвав це рішення політичним переслідуванням та втручанням у вибори 2024 року на найвищому рівні.

У чому звинувачують Трампа

За версією слідства, Трамп заплатив порноакторці Стормі Деніелс, аби вона не розповідала про їхній роман.

Під час передвиборчої кампанії у 2016-му акторка запропонувала журналістам написати про її роман з політиком 10 роками раніше та заявила, що має докази цього. Тоді втрутився передвиборчий штаб Трампа та заплатив Деніелс $130 тис.

Виплату оформили як платіж Трампа своєму адвокату за юридичні послуги. Прокурори підозрюють, що виплати зробили із коштів на виборчу президентську кампанію. Також вважають, що це можна розцінити як підробку документів або обману виборців.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Іран представив нову крилату ракету Paveh та пригрозив вбивством Трампу (фото)