«Треба вміти йти». 7 листопада в Одесі оголосили днем жалоби через смерть Жванецького
УНІАН

7 листопада в Одесі оголосили днем жалоби через смерть письменника-сатирика Михайла Жванецького. Відповідне розпорядження підписав мер міста Геннадій Труханов.

Про це повідомляє пресслужба Одеської міськради.

«У зв'язку зі смертю видатного одесита, який прославив Одесу на весь світ, Почесного громадянина Одеси, народного артиста України, президента Всесвітнього клубу одеситів, письменника-сатирика Михайла Михайловича Жванецького, 7 листопада 2020 року в Одесі оголошено днем ​​жалоби», — йдеться в повідомленні.

На громадських будівлях міста та будівлях усіх установ міськради спустять прапори з траурними стрічками.

6 листопада Михайло Жванецький помер. Йому було 87 років.

Довідка

Жванецький народився 6 березня 1934 в Одесі в родині лікарів.

У 1956 році закінчив Одеський інститут інженерів морського флоту. У студентські роки писати мініатюри та монологи, які часто сам і виконував.

У 1963 році під час гастролей в Одесі Ленінградського театру мініатюр сатирик він познайомився з Аркадієм Райкіним, який узяв його твори до репертуару театру. У 1964 року він запросив Михайла до свого театру на посаду завідувача літературною частиною.

Нічого страшного, якщо над тобою сміються. Набагато гірше, коли над тобою плачуть

Жванецький виступав на сценах з 1960-х років з монологами та мініатюрами. Письменник написав збірки «Моя Одеса», «Рік за два», а також п'ятитомну «Збірку творів».

У жовтні 2020 року сатирик повідомив про завершення концертної діяльності. Його представник Олег Сташкевич сказав, що Жванецький «почуває себе людиною похилого віку».

Жванецький — народний артист Росії та України.

Chas News повідомляв, що від коронавірусу помер засновник бренду Kenzo.

«Бонд, Джеймс Бонд». Помер перший «агент 007» (архівні фото)