Третина іранських дронів долітає до цілі, рф може запускати їх ще довго — Буданов

До цілей в Україні долітають приблизно 30% запущених росіянами іранських-дронів-камікадзе Shahed 136.

Про це в інтерв'ю УП повідомив Кирило Буданов, очільник ГУР Міноборони.

За його словами, росія постійно замовляє ці дрони. Наразі окупанти закупили близько 1700 всіх типів дронів, але їх ще треба виготовити. 

Одноразова поставка партії — близько 300 одиниць. Нині росія застосовує другу партію.

Буданов зазначив, що станом на 22 жовтня росіяни застосували близько 330 «Шахедів», з них 222 було збито, «інші, в тій чи іншій мірі, дійшли до своїх цілей — не завжди до своїх, інколи десь поряд, але 30% дронів доходять до цілей».

Голова української розвідки наголосив, що українська «ППО в принципі справляється, 70% збиті», але «терор з використанням «шахедів» насправді може бути ще довго».

Водночас ракет у росіян не настільки багато, як іранських дронів.

«По «Іскандерах» — це біля 13% залишилося, по ракетах типу «Калібр-ПЛ», «Калібр-НК» — це біля 43%, по ракетах Х-101 та Х-555 теж біля 45%. Просідати нижче 30% взагалі дуже небезпечно, тому що це вже йде НЗ (недоторканий запас — Прим. Ред.). По «Іскандерах» росія вже давно пройшла НЗ, але по «Калібрах» і по Х-101, Х-555 ще намагаються якось утримуватися в межах своїх норм», — зазначив він.

Раніше в РНБО повідомляли, що у росії залишилось менше 30% ракет.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Війна в Україні може закінчитись до кінця весни 2023 року — Буданов