Три дози Pfizer захищають від штаму «Омікрон» — дослідження
Getty Images

За результатами попереднього дослідження три дози вакцини від COVID-19 Pfizer здатні ефективно захищати від штаму «Омікрон».

Про це повідомили на сайті компанії виробника щеплення.

Під час дослідження виявили, що у тих, кому вводили третю дозу вакцини Pfizer титр антитіл становив 154. Тоді як у тих, хто щепився двома дозами він у 25 разів менший.

Цей показник майже однаковий з титром антитіл, які нейтралізують початковий штам коронавірусу. Після введення двох доз він становить 155.

Водночас титр антитіл для захисту від штаму «Дельта» після трьох доз — 398, що більш ніж у 2,5 у рази перевищує їхній рівень при інфікуванні штамом «Омікрон».

У компанії зазначили, що продовжують слідкувати за тим, наскільки ефективна вакцина від штаму «Омікрон» у тих, кому вводили три дози.

Також додали, що поки йдеться про попередні дані випробувань, потрібно більше часу щоб сказати про ефективність вакцини остаточно.

Раніше Chas News повідомляв, що вчені з Південної Африки провели дослідження та виявили, що антитіла вакцини Pfizer можуть бути менш ефективними проти штаму коронавірусу «Омікрон».

Вчені показали перші фотографії коронавірусного штаму «Омікрон»