Тримав у полоні 500 цивільних українців: поплічник Кадирова отримав вирок

В Україні заочно засудили поплічника очільника Чечні Рамзана Кадирова Данііла Мартинова, який під час боїв за Київ у 2022 році тримав у заручниках майже 500 пацієнтів медичного закладу.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Данііл Мартинов — колишній заступник начальника управління Росгвардії по Чеченській республіці. Він входить до найближчого оточення Кадирова.

Слідство встановило, що в березні 2022 року фігурант справи командував захопленням Бородянського психоневрологічного інтернату з геріатричним відділенням, що в Київській області. Тоді він особисто керував окупаційними загонами «кадирівців», які взяли в заручники 500 осіб. Серед них були діти, важкохворі пацієнти медустанови, персонал та місцеві жителі.

Крім того, Мартинов віддав наказ замінувати підходи до інтернату, перетворивши цивільну споруду на вогневу позицію окупантів.

Також ворог розмістив на території медустанови самохідні артилерійські установки та реактивні системи залпового вогню «Град», з яких обстрілювали прилеглі селища.

Під час звільнення громади залишки кадирівського загону разом з ватажком втекли до рф — кинули на полі бою поранених бойовиків та військову техніку.

На підставі доказів, зібраних слідчими Служби безпеки, суд визнав Мартинова винним за ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України.

Злочинця засудили до 11 років позбавлення волі.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

У деклараціях колишнього посадовця СБУ Іллі Вітюка не виявили незаконного збагачення