«Це має бачити весь світ»: Зеленський показав масове поховання жертв росіян в Ізюмі (фото)

У звільненому Ізюмі у лісі поблизу міського кладовища знайшли близько 440 поховань військових та цивільних. На багатьох з них не вказана дата смерті та ім'я загиблого. Наразі слідчі проводять ексгумацію тіл жертв російської агресії.

«Це має бачити весь світ. Світ, у якому не повинно бути жорстокості й тероризму. Але все це є. І ім'я цьому – Росія», — заявив президент Володимир Зеленський.

ексгумація тіл в Ізюмі

екгумація тіл на масовому похованні в Ізюмі

екгумація тіл на масовому похованні в Ізюмі

Масове поховання в Ізюмі

За його словами, у могилах знайшли тіла людей зі слідами тортур та жертв ракетних обстрілів.

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що тут ховали цілі загиблі родини.

«Батько 1988 року народження, дружина — 1991, їх маленька донечка – 2016 року народження та їхні батьки. У нас є свідчення місцевих людей, про те що вони всі загинули внаслідок авіаудару скоєного літаками військової армії Російської Федерації», — розповів він.

 

Я зараз знаходжусь в Ізюмі, це район міського кладовища. Ми хочемо, щоб вся міжнародна спільнота побачила свідчення кримінальних злочинів, скоєні військовослужбовцями Російської Федерації. Поруч зі мною, звертаю вашу увагу, це ціла сім’я… Це молода сім’я… Батько 1988 року народження, дружина – 1991, їх маленька донечка – 2016 року народження та їхні батьки. У нас є свідчення місцевих людей, про те що вони всі загинули внаслідок авіаудару скоєного літаками військової армії Російської Федерації. Подібних випадків, їх безліч, їх дуже багато. Також тут ми побачили масове захоронення військовослужбовців української армії. Як вони захоронялись, ви побачите свідчення того що у них зав’язані руки, їх вбивали впритул. Зараз тут дуже багато працівників правоохоронних органів. Все фіксується. Ми закликаємо всіх, щоб ви вкотре нагадували світу, що робить Російська Федерація на території України. Це геноцид української нації. Це вбивства наших дітей, наших жінок, наших чоловіків і це саме – цивільне населення.» Більше відео та фото в моєму телеграмі: https://t.me/dmytro_lubinetzs/927

Posted by Дмитро Лубінець on Friday, September 16, 2022

За його словами, серед похованих також є вбиті упритул українські військові із зав'язаними позаду руками.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ексбойовик «днр» намагався влаштуватися до полку «Азов» — СБУ (фото)