«Це не людина, це бот». Арестович каже, що посилає матом на своїй сторінці як приватна особа
УНІАН

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук заявила, що поведінка речника української делегації Тристоронньої контактної групи Олексія Арестовича є неприпустимою. Вона назвала її «свинством».

В ефірі «Громадського» Кравчук сказала: «Я вважаю, те, що зробив Арестович, — це неприпустимо, свинство. Така поведінка точно лише дискредитує його як людину, яка мала б доносити інформацію про перебіг переговорів. Я думаю, що нам — керівництву фракції — варто цю тему порушити і запросити його на засідання фракції».

Нардеп уточнила, що до Арестовича й раніше були питання.

«Певною своєю мірою», сказала Кравчук, він на посаді ефективний як комунікатор: «Пише, приходить на ефіри, пояснює».

Нардеп зазначила, що не взяла б його працювати речником української делегації. За її словами, на цій посаді потрібно обговорювати те, як росіяни блокують переговори щодо врегулювання ситуації на Донбасі, а не потрапляти у скандали через небажання спілкуватися українською.

Наразі це перша і єдина реакція влади на слова Арестовича.

Нагадаємо: Арестович на прохання написати пост у соцмережі щодо засідань ТКГ українською мовою послав користувача «на х*й».

Арестович прокоментував свою матюкливу репліку

Сам Арестович заявив, що його мат був гідною відповіддю людині тією мовою, яку вона розуміє. Про це Арестович заявив в ефірі телеканалу «Україна 24».

Це була гідна відповідь людині тією мовою, яку вона розуміє. Оцінку дадуть ті, хто мене призначав, але я хочу роз'яснити. Це не людина, це бот. Людина, яка прописана російською мовою в про файлі, приходить до мене, який прописаний українською мовою в профайлі, і щось там вимагає

На запитання, що йому сказав з цього приводу голова делегації в ТКГ Леонід Кравчук, Арестович відповів: «Кравчук ще мені нічого не відповів. Я не є членом делегації, це потрібно чітко розуміти. Я є приватною особою, яка надає державі допомогу на громадських засадах, не отримуючи грошей платників податків й не маючи офіційного статусу. Приватна особа спілкується на своїй приватній сторінці».

«Як найнявсь, то продавсь». Користувач, якого послав Арестович у FB, — про свого кривдника