«Це не масова акція, а виважений та точковий крок». Генпрокурор роз'яснила, кого випустять з в'язниць захищати Україну

Ірина Венедіктова, генеральний прокурор України, роз'яснила, яких саме учасників бойових дій випустять з-під варти для захисту України від російських окупантів. За її словами, це не масова акція.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

«Перше — це не масова акція, а дуже виважений і точковий крок. Простою людською мовою кажучи, населенню хвилюватися за те, що через це кримінал заполонить вулиці, не варто. А тим, хто відбуває покарання, сподіватися на «день відкритих дверей» теж», — пояснила вона.

За словами Венедіктової, звільненні УБД мають значний бойовий досвід у зоні АТО на Донбасі у 2014-2015 роках та є запеклими противниками так званого «русского мира. По кожному в'язню будуть індивідуально оцінені всі ризики та визначені механізми контролю за ними.

«У країні достатньо воїнів — за два дні мобілізовано майже 100 тисяч громадян, половина - резервісти тероборони. Однак захищати Батьківщину — це не тільки обов‘язок, а і право. Особи, які оступилися, але хочуть допомогти боронити рідну землю, заслужили цей шанс», — додала Венедіктова.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.