«Це небезпечно». Збірна Україна відмовилася їхати на чемпіонат світу з пляжного футболу до Москви

Збірна України з пляжного футболу не братиме участі у чемпіонаті світу-2021, який відбудеться з 21 по 29 серпня в Москві.

Про це повідомили на сайті Асоціації пляжного футболу України (АПФУ).

В АПФУ зазначили, що хоч збірна України з пляжного футболу виграла перепустку на чемпіонат світу в Москві, наразі Асоціація ухвалила рішення, що Росія не може забезпечити безпеку для нашої збірної на своїй території, а тому поїздка неможлива.

Востаннє Україна виходила на ЧС вісім років тому. Від Європи на ЧС поїде чотири збірні.

Багато хто з українських футбольних функціонерів висловились проти такого рішення.

«Я, напевно, за те, щоб їхати і грати. Не просто грати, а щоб там звучав наш гімн. Тим більше, що у нас хороша збірна. Я схиляюся до того, що треба їхати і показати хороший результат», — зазначив Мирон Маркевич, голова комітету національних команд.

«Треба їхати, грати і нічого не боятися. Ми вийшли на ЧС, який пройде в Москві, що тут поганого?» ㅡ сказав Ващук, перший віцепрезидент АПФУ в коментарі виданню Tribuna.

Згодом на сайті АПФУ опублікували заяву Ващука, де той зазначив, що висловив альтернативну точку зору, яку вирвали з контексту. Він додав, що підтримує рішення, якою б не була його особиста думка.

«Так, мені боляче і прикро за наших спортсменів. Мені дуже шкода, що так склалося... Мені разом з усіма гірко усвідомлювати, що цей чемпіонат світу, швидше за все, відбудеться без нашої збірної. Але рішення вже ухвалено. І воно не заперечується», ㅡ зазначив Ващук.

У FIFA вже підтвердили, що замість України на чемпіонат поїде Швейцарія, яка стала п'ятою у відборі.

УЄФА пригрозила штрафами за пересування спонсорських напоїв на пресконференціях