«Це опікунство вбило мої мрії». Брітні Спірс не даватиме концертів, поки її життя контролює батько

Американська попспівачка Брітні Спірс заявила, що не виступатиме, доки її батько Джеймс Спірс продовжує контролювати її життя та кар'єру. 

Про це вона написала в Instagram.

Артистка вже довгий час намагається скасувати опікунство батька над нею. Каже, ця опіка «вбила її мрії».

 

«Я не збираюся найближчим часом виступати на жодних сценах, поки мій батько контролюватиме те, що я ношу, кажу, роблю чи думаю. Я робила це протягом останніх 13 років...», — зазначила співачка.

Брітні Спірс, яка у червні вперше сама виступила у суді з вимогою скасувати опіку батька над нею, написала емоційний пост, у якому звернулась до критиків та розповіла про втому від контролю над її життям.

«Я б краще ділилась відео, так, зі своєї вітальні, ніж зі сцени у Вегасі [...] І ні, я не збираюся накладати важкий макіяж і знову пробувати себе на сцені, і не можу багато років займатися реміксами своїх пісень та вмовляти додати нову музику у моє шоу для моїх фанатів... так що я йду», — написала вона.

І також додала, що їй не сподобалося, як документальні фільми про її життя показують «принизливі моменти» з її минулого, додавши, що вона це вже пережила.

Ймовірно, йдеться про документальну стрічку «Підстава Брітні Спірс» («Framing Britney Spears»), яка вийшла 5 лютого на стримінговому сервісі Hulu.

Цей фільм спричинив цілу хвилю заяв на підтримку позбавлення батька Брітні Джеймі статусу опікуна.

Суд США залишив батька Брітні Спірс опікуном співачки, незважаючи на її заяви

Що передувало?

У США існує спеціальний опікунський статус. Такі опікуни призначаються судом і контролюють фінансове й особисте життя інших людей із фізичними чи розумовими вадами або людей похилого віку.

Брітні Спірс присудили опікуна після того, як у 2006-2007 роках після розлучення з чоловіком Кевіном Федерліном вона втратила опіку над дітьми. Деякий час вона лікувалася від наркозалежності та була пацієнткою психічних лікарень.

У 2008 році, коли Брітні перебувала у психіатричній лікарні, її опікунами призначили батька Джеймі Спірса та адвоката Ендрю Волета. Останній пізніше відмовився від свого статусу.

У 2020 році Брітні Спірс вже просила суд позбавити її батька права опікунства над нею, але тоді їй відмовили. Однак співачка не полишає спроб домогтися свого.

У березні 2021 року тодішній адвокат Брітні Спірс попросив суд назавжди позбавити її батька, Джеймі Спірса, права опікунства над нею.

Постійним опікуном попзірки просять зробити Джоді Монтгомері — жінку, яка наглядала за Брітні з 2019 року.

«Я травмована. Я нещасна. Я не можу спати». Брітні Спірс попросила суд припинити опіку над нею