«Це рекорд». На кордоні прикордонники зупинили фуру із 41 чоловіком, яких везли до Молдови (фото, відео)
ДПСУ

На Одещині прикордонники повідомили про затримання фури, у причепі якої виявили 41 чоловіка. Вони нібито намагалися доїхати до кордону з Молдовою та незаконно перетнути його.

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Вантажівку зупинили неподалік населеного пункту Новосільське Ренійської громади.  Вона нібито мала перевозити зерно, але в причепі замість нього були понад 40 чоловіків віком від 18 до 60 років з 12 різних регіонів України. Скоріше за все, вони тікали від мобілізації.

Речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемаратону зазначив, що вантажівку зупинили за кілька кілометрів від кордону. За його словами, надалі ця група, імовірно, могла б поділитися на менші, або організатори вигадали б інший спосіб, щоб перемістити чоловіків через кордон у напрямку Молдови.

Правоохоронці направили повідомлення до Нацполіції стосовно двох фігурантів за ознаками злочину, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу України — незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дев'яти років.

Щодо інших порушників прикордонники склали протоколи за ст. 204-1 КУпАП — незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України. Їм може загрожувати штраф від 3,4 до 8,5 тис. грн або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Закарпатті вантажівка з 32 українцями прорвалася через кордон