«Це трагедія, якої можна було уникнути»: Зеленський про удар по бійцям 128-ї бригади

Президент Володимир Зеленський відреагував на російський ракетний удар по бійцям 128-ї гірсько-штурмової бригади, яких зібрали для нагородження з нагоди Дня артилерії.

У вечірньому зверненні голова держави висловив співчуття рідним загиблих і наголосив, що «це трагедія, якої можна було уникнути».

«Міністр оборони доповів мені про заходи, яких вжито, щоб зʼясувати всі обставини того, що сталося, хто конкретно та які розпорядження давав. За фактом трагедії було зареєстровано кримінальне провадження. Триває відповідне розслідування. Головне — встановити правду про те, що сталося, і більше не допустити подібного», — заявив Зеленський.

Нагадаємо, 3 листопада росіяни вдарили ракетою з комплексу «Іскандер-М» по селу Зарічне (Запорізька область) приблизно за 18 км від лінії фронту. Ворог поцілив по бійцях 128-ї бригади, яких зібрали для нагородження до Дня ракетних військ та артилерії. 

Кількість поранених та загиблих не називають. Проте, за даними ЗМІ, загинуло більше 20 військових і цивільних.

Міністр оборони Рустем Умєров доручив Головній інспекції МОУ провести повну перевірку за фактом трагедії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Закарпатті оголосять триденну жалобу через загибель бійців 128 бригади на Запорізькому напрямку