Центробанк рф «наполегливо рекомендував» співробітникам не їздити до «недружніх» країн — ЗМІ

Керівництво Центробанку рф «настійно рекомендувало» своїм працівникам не відвідувати «недружні» країни до «особливого розпорядження».

Про це пише The Bell з посиланням на лист до співробітників.

«З урахуванням поточної геополітичної ситуації у світі, можливої ​​реалізації загрози безпеці громадянам рф при знаходженні за її межами, а також наявністю потенційних ризиків, пов'язаних з їх поверненням, рекомендуємо працівникам Банку росії до особливого розпорядження утриматися від закордонних поїздок до країн, включених до переліку іноземних держав та територій, які здійснюють щодо рф, російських юридичних осіб та фізичних осіб недружні дії», — зазначають у листі.

Зазначають, що про пряму заборону відвідувати країн в листі не йдеться, але після ознайомлення співробітники повинні залишити свій підпис.

Як пише видання, наприкінці 2021 року штат працівників у ЦБ налічував 49,1 тис. людей.

У листі наголосили, що ця рекомендація особливо стосується працівників, «допущених до державної таємниці».

Загалом, до списку «недружніх» країн  для росії входять 48 країн. Зокрема, це усі країни ЄС, а також Великобританія, Швейцарія, Чорногорія, Албанія, США, Канада та Японія.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.