«Церква захоплюється вашою мужністю». Патріарх Варфоломій привітав українців з Різдвом

Вселенський патріарх Варфоломій звернувся до українців з привітаннями з Різдвом і заявив, що Церква захоплюється хоробрістю українського народу.

«Свята Велика Церква Христова — яка принесла християнську віру і візантійську цивілізацію на вашу батьківщину, Київську Русь, наприкінці Х століття — продовжує захоплюватися мужністю, хоробрістю і доблестю українського народу, який демонструє всьому світу справжню відданість та безмежну любов до своєї країни», — сказав Варфоломій.

Він зазначив, що Україна переживає жахливі наслідки провокаційного та несправедливого вторгнення росії, і наголосив, що тільки солідарністю з українським народом можна подолати зло і темряву.

«Мати-Церква особливо думає про всіх вас, хто святкує Різдво Христове в цю холодну пору, особливо цього року в Україні, без електрики, без опалення, і невпинно молиться за негайне відновлення миру та справедливості, за відродження України», — додав священнослужитель.

Він також висловив сподівання, що в майбутньому зможе відвідати «вашу нескорену батьківщину, заставши тоді всіх православних християн України об’єднаними в одній квітучій Церкві».

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Коли святкувати Різдво: у «Дії» запустили нове опитування