Ціни на новобудови зросли майже по всій Україні — ЛУН

Купити нову квартину в Україні стало дорожче ніж у довоєнні часи.

Про це свідчать дані пресслужби ЛУН.

Зокрема, середня ціна за квадратний метр в Києві збільшилась на 4.4%. Тепер квартиру в новобудові можна придбати за $1410/м². Натомість на Київщині ціна зросла на 12.2% до $765/м².

Також вартість збільшились і в західних регіонах України. У Чернівецькій області за квартиру просять приблизно на 6.7% більше, ніж до війни. А у Хмельницькому регіоні ціни підскочили на 15.5%, що є найвищим показником по країні.

В Центральних українських регіонах ціни за квадратний метр зросли від 4% у Полтавській області та до 12.4% у Вінницькій.

Найменше ціни зросли на Одещині — всього на 2.5% від довоєнних. Крім того, на сьогодні в регіонівідновлено 56% будівництв.

У Запорізькому регіоні відновили будівництво 11% від всіх новобудов, у Житомирській області — 41% новобудов поновили роботу, Чернігівській — 17%, Сумській — 11.

Глава ЛУН Денис Суділковський зазначив, що ціни на новобудови зростають по всій країні через, зокрема, збільшення вартості будівельних матеріалів.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Ціни на ліки зростають через значні витрати на сировину та транспорт — Шимків