Цього тижня Україна може отримати «зелене світло» щодо членства в ЄС — Reuters

Цієї середи, 8 листопада, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн у Брюсселі опублікує звіт з оцінкою прогресу України на шляху до членства в ЄС, з позитивними рекомендаціями. Але за певних умов.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що для цього Україна має, зокрема, посилити боротьбу з хабарництвом та схвалити реформу щодо захисту прав меншин.

Звіт та рекомендації голови Єврокомісії послужать основою для ухвалення у грудні на саміті національних лідерів Європейського союзу ключового рішення щодо початку офіційних переговорів про членство України у блоці.

Нагадаємо, що під час свого візиту до Києва 4 листопада Фон дер Ляйєн похвалила Україну за прогрес, і додала на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, що країна веде екзистенційну війну і водночас проводить глибоке реформування.

У цьому контексті вона відзначила реформи української судової системи, протидію олігархам та боротьбі з відмиванням грошей.

Нагадаємо також, що 4 листопада президент Володимир Зеленський анонсував нові реформи щодо вступу України до Європейського Союзу.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Європейський Союз виділив Україні ще €1,5 млрд макрофінансової допомоги