Цьогоріч Португалія обіцяє надати Україні €220 млн допомоги
pixabay

Португалія обіцяє надати Україні допомогу у розмірі €220 млн у цьому році, і стільки ж — у наступному. У вівторок, 9 липня, таку заяву зробив прем'єр-міністр країни Луїс Монтенерго.

Про це інформує JN.

«У нас є зобов’язання, яке я вчора (8 липня — Прим. ред.) формалізував у листі, надісланому генеральному секретарю НАТО, що 2% наших бюджетних видатків на оборону буде досягнуто на рік раніше, ніж планувалося, у 2029 році», — підтвердив Монтенерго.

У рамках зусиль союзників по НАТО з інвестування в безпеку та оборону, сказав Монтенерго, «міжнародна коаліція також розглядає можливість надання значного фінансового внеску у військову, гуманітарну, політичну і економічну підтримку України».

«Лише цього року, за нашими оцінками, ми зможемо досягти обсягу підтримки у понад 220 мільйонів євро, який повториться наступного року, і все вказує на те, що це буде остаточна угода, яка зараз буде укладена на цьому саміті», — зазначив Монтенерго.

Двосторонню безпекову угоду на 10 років Україна та Португалія підписали 28 травня.

Згідно із документом, у 2024 році Португалія має надати Україні щонайменше €126 млн військової допомоги. Також у документі зазначається, що цьогоріч Португалія уже виділила €100 млн на чеську ініціативу щодо закупівлі боєприпасів для України.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Безпекові угоди для України: як вони захистять нашу країну зараз і в майбутньому