Цунамі в Тонга змило чоловіка в океан, і він 24 години плавав між островами
Unsplash

У королівстві Тонга цунамі змило з берега чоловіка з інвалідністю, і понад добу він дрейфував в океані.

Лісала Фолау розповів, що саме фарбував свій будинок, коли надійшло попередження про стихійне лихо, повідомляє The Guardian.

Хвилі вдарили по будинку чоловіка, тому він та його племінниця залізли на дерево. Однак вода все одного змила їх в океан.

Чоловік, якому важко навіть ходити, дрейфував на хвилях, постійно перегукуючись зі своєю племінницею. Однак через кілька годин вони втратили зв'язок.

Фолау додав, що чув голос свого сина, який лунав із суші, але не став відгукуватися. Чоловік боявся, що син кинеться його рятувати та потоне.

Фолау вхопився за стовбур дерева та плавав на ньому. Врешті-решт чоловік дістався до одного з островів Тонга, де його підібрали люди та допомогли повернутися додому. 

Що сталося з племінницею чоловіка, яку також змило в океан, з’ясувати не вдалося. Цунамі у Тонга пройшло внаслідок вибуху підводного вулкана Хунга-Тонга-Хунга-Хаапайю.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Тонга залишилася без інтернету через пошкодження підводного кабелю під час виверження вулкана