Ця війна буде виграна на полі бою — глава дипломатії ЄС

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ Жозеп Боррель вважає, що війна з Росією буде виграна на полі бою.

Про це він заявив після візиту до України, під час якого відвідав Бучу та зустрівся з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

«Ця війна буде виграна на полі бою. Додаткові €500 мільйонів від ЄС знаходяться в стадії реалізації. Поставки зброї будуть адаптовані до потреб України», — наголосив Боррель.

Він також прокоментував російський ракетний обстріл, в результаті якого загинули 52 людини та ще більше 100 отримали порання. Боррель заявив, що цей жорстокий напад на беззахисних знову демонструє повну неповагу Кремля до людського життя.

«Це тільки посилить нашу підтримку України», — запевнив глава європейської дипломатії.

Також Борррель погодився, що ЄС потрібно продовжувати посилювати тиск на Росію.

«Ми вже ввели масштабні санкції, але необхідно зробити більше в енергетичному секторі, в тому числі в нафтовому. У понеділок я скликаю Раду ЄС із закордонних справ для обговорення наступних кроків», — зазначив він.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Зеленський вірить в перемогу у війні, але не береться робити прогнози щодо битви за Донбас