Туристи у Криму викрили позиції російської ППО біля Євпаторії (фото)

Відпочивальники в окупованому Криму виклали фотографії ЗРК «С-400», за допомогою яких вдалося ідентифікувати місцезнаходження російських ППО біля Євпаторії.

Про це пише «Радіо Свобода».

На частині фото туристи навіть вказали геолокацію. Виявилось, що комплекси розташовані біля озера Терекли (Солоне) неподалік від села Молочне.

Так, незалежний OSINT-дослідник Бенджамін Піттет звернув увагу на знімки систем ППО, що видніються вдалині, опубліковану наприкінці липня користувачем «ВКонтакте». 21 серпня у мережі опублікували ще одне фото з подібного ракурсу.

ЗРК с-400 ппо євпаторія

ппо єпаторія марина

Також у соцмережі Вконтактє вдалося знайти світлини цих же систем, зроблені з близька. Вони дозволили ідентифікувати новітні російські ЗРК «С-400».

ЗРК с-400 Євпаторія

За даними супутникових знімків, вперше сліди на місці можливого розташування систем ППО зʼявилися не пізніше 15 липня, після чого кількість доріг у полі збільшувалася.

Про роботу ППО в цьому районі повідомляли 19 і 20 серпня. А 21 серпня голова окупаційної адміністрації Севастополя Михайло Развожаєв заявив, що російські системи ППО «відпрацювали чергові об’єкти» на підходах до військового аеродрому Бельбек з боку Євпаторії — як раз у цьому напрямку.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Вибухи у Севастополі: окупанти кажуть, що на дах штабу Чорноморського флоту впав безпілотник (фото)