Туристи з України знову можуть відвідувати Таїланд
TAT

Популярний серед українських туристів Таїланд знову відкрив свої кордони для українців після довгої паузи в прийомі іноземних гостей у зв'язку зі світовою пандемією коронавірусу.

Як повідомляє пресслужба туристичного управління Таїланду (TAT), країна знову запрошує українців на відпочинок і довгострокове перебування вже цієї зими.

Нині Таїланд пропонує українцям кілька варіантів для в'їзду:

  • нова туристична віза (TR) строком 90 днів;
  • спеціальна туристична віза (STV), яка дозволяє перебувати в країні 90 днів з максимальним продовженням до 270 днів;
  • інші довгострокові неімміграційні візи.

«З червня Таїланд живе в звичайному режимі та повністю готовий до прийому іноземних гостей. Різноманітні візові опції і членство в Elite Card надають можливість провести найхолодніші місяці року в Таїланді, який є одним з найбезпечніших місць у світі щодо COVID-19», — прокоментувала директор представництва TAT в Східній Європі Ваджанан Сільпаворнвіват.

Все більше авіакомпаній відновлюють рейси в країну. Кілька великих авіакомпаній, в тому числі Turkish Airlines, вже регулярно виконують рейси в Бангкок. Emirates і Qatar Airways планують запустити рейси на Пхукет вже в грудні 2020 року.

«Ми раді, що провідні авіалінії світу виступили зі спеціальними ціновими пропозиціями, щоб зробити подорож українців до Таїланду приємною з самого початку», — стверджує директор представництва TAT у Східній Європі.

У зв'язку зі світовою пандемією перед польотом до Таїланду туристам необхідно отримати:

  • дозвіл на в'їзд (Certificate of Entry);
  • сертифікат придатності до польоту (Fit to Fly Certificate);
  • негативний ПЛР-тест на COVID-19, зроблений не раніше, ніж за 72 години до вильоту.

Після прибуття в аеропорт Таїланду всіх відвідувачів просять пройти 14-денний альтернативний державний карантин (ASQ) в затверджених урядом місцях. Наразі існує понад 100 варіантів розміщення на термін ASQ в Бангкоку та інших провінціях, включаючи популярні пляжні курорти, такі як Пхукет, Самуї і Паттайя.

Такі посилені процедури і вимоги до в'їзду покликані забезпечити захист здоров'я як місцевого населення, так і відвідувачів. Таїланд, де за весь період пандемії зареєстровано близько 4200 випадків COVID-19 і 60 смертельних випадків, згадується Всесвітньою організацією охорони здоров'я (ВООЗ) як приклад успішного управління ситуацією з COVID-19 і є одним з найбезпечніших місць на планеті в плані пандемії.

«Після проходження карантину і отримання негативного результату ПЛР-тесту настає час насолодитися перебуванням в Таїланді в повній мірі», — зазначають у пресслужбі.

Наразі українці, які хочуть відвідати Таїланд, повинні подати заяву на отримання візи в Посольство Королівства Таїланд у Варшаві за 3 тижні до запланованого від'їзду. Для зручності заявники можуть передати повноваження довіреним особам або агентам в Польщі для подачі заявки від їх імені. Список авторизованих агентів, а також інші корисні поради щодо в'їзду в Таїланд доступні, на сайті tourismthailand.com.ua.

Єгипет посилив вимоги до тесту на COVID-19 для українських туристів