Тварин харківського Екопарку врятують. Вже вивезли двох левів, ягуара і пантеру

З «Фельдман Екопарку» у Харкові почали вивозити тварин. Їх заберуть зоопарки інших міст.

Про це повідомив засновник парку, харківський бізнесмен Олександр Фельдман.

Сьогодні зранку він опублікував у Facebook пост про те, що зоопарк фактично знищено. Найкритичніша ситуація склалася з великими хижаками. Їх планували перевезти у кінний комплекс в Полтавській області, а якщо б цей задум не вдалося реалізувати — приспати, оскільки вони могли втексти з вольєрів та нападати на місцевих жителів.

Після цього до керівництва зоопарку звернулися з пропозицію допомоги багато українських міст. У результаті тварин вдасться врятувати.

«Сьогодні вже почали вивозити з території Екопарку великих хижаків. Незважаючи на те, що знову були обстріли, евакуювали чотирьох тварин — двох левів, ягуара і пантеру», — розповів у новому зверненні Фельдман.

Він повідомив, що свою допомогу запропонували багато харків'ян, киян, одеситів, дніпрян, представників багатьох інших міст та країн.

До зоопарку вже їде транспорт з клітками, які зможуть вивезти інших тварин.

Перед мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що тварин з Екопарку доставлять до Дніпра, Києва та Житомира.

Також тварин готовий прийняти зоопарк Одеси. Щодо шляхів їх евакуації з меру Харкова Ігорю Терехову дзвонив одеський міський голова Геннадій Труханов.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Тернопільщині уламки ракети впали на склад добрив. Наступного дня у річці виявили аміак