Творець Всесвітньої павутини продав NFT її вихідного коду за $5,4 млн
Pixabay

Тім Бернерс-Лі, британський вчений і творець World Wide Web (WWW або Всесвітня павутина), продав вихідний код технології на аукціоні.

Торги розпочалися 23 червня зі стартової ціни в $1 тис. До 30 червня вона зросла до $3,5 млн, а в останні 15 хвилин сягнула $5,4 млн, повідомляє BBC.

Переможець аукціону отримав чотири різні предмети: оригінальні файли з кодом, лист Бернерса-Лі, 30-хвилинне відео написання коду і цифровий плакат із зображенням коду і підписом автора.

Отримані кошти підуть на благодійність, але куди саме, не уточнюють. Цікаво, що продавши NFT коду, Бернерс-Лі вперше отримав гроші за свій винахід, повідомляє Financial Times. Винахідник не став мільярдером раніше, тому що його технологія не була запатентована.

Довідка

World Wide Web (WWW або Web) є найбільшим всесвітнім багатомовним сховищем інформації в електронному вигляді. Вважається найпопулярнішою і найцікавішою службою мережі Інтернет, яка дозволяє отримувати доступ до інформації незалежно від місця її розташування.

У World Wide Web документи та інші веб-ресурси ідентифіковані покажчиком ресурсів (URL). Вони повʼязані між собою гіперпосиланнями, які дозволяють користувачам переміщатися між веб-сторінками.

Тім Бернерс-Лі створив всесвітню павутину в період з 1989 по 1991 рік. За свої заслуги він отримав лицарський титул від британської королеви. 

NFT — це цифровий актив, що дозволяє придбати товар, який існує тільки в цифровому вигляді.

Український стартапер продає свою ногу як NFT, щоб допомогти діабетикам