Твори Гоголя і Булгакова залишаться у шкільній програмі — МОН

У шкільній програмі зарубіжної літератури залишать твори письменників, які тісно пов’язані з Україною.

Про це в ефірі телемарафону повідомив  Юрій Кононенко, керівник управління загальної середньої та дошкільної освіти Міносвіти .

«Якщо говорити концептуально, прийнято рішення, що письменники, які писали російською мовою, але творчість яких була тісно пов’язана з Україною, тобто, або вони народилися в Україні, або довгий час жили в Україні, або відображали у своїх творах українську тематику, їх творчість буде залишатися в навчальних програмах», — розповів Кононенко.

За його словами в програмі залишиться твори Миколи Гоголя, «Собаче серце» Михайла Булгакова, «12 стільців» Ільфа та Петрова, «Бабин Яр» Анатолія Кузнецова.

На заміну інших російських письменників, у програму включать більше європейських, американських та азійських творців.

«Дуже великої кількості нових творів, які включені в програму, не буде. Якщо раніше деякі твори вивчалися для додаткового читання, тобто діти якщо хотіли , то читали їх, то деякі з них переведені в текстуальне вивчення. Тобто масового включення творів не буде, кістяк програми залишається так як є», — додав Кононенко.

Нова шкільна програма діятиме з 1 вересня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Офлайн, уроки про міни та без творів Толстого: як зміниться навчання у школах з 1 вересня