Twitter не рекомендуватиме акаунти, пов’язані з російським урядом

Twitter змінив свої правила роботи з контентом в умовах війни в Україні. В оновленні від 5 квітня компанія пояснює свої нові обмеження.

В дописі компанії сказано, що відтепер Twitter не буде «поширювати або рекомендувати урядові профілі тих держав, які обмежують доступ до безкоштовної інформації та беруть участь у збройних міждержавних конфліктах». Хоча прямо не йдеться про російські профілі, очевидно, що згадується саме ця країна, яка «обмежує доступ до безкоштовної інформації».

Ці профілі не будуть рекомендуватись та просуватись стандартними методами Twitter. Це означає, що ці дописи не потраплять в перелік рекомендованих, їх не буде видно у стрічці новин, при пошуку та перегляді сторінки «Огляд» та інших розділах сервісу.

В компанії додали: «Спроби держав обмежити або заблокувати доступ до безкоштовної інформації в межах своїх кордонів є виключно шкідливими і суперечать вірі Twitter у здорову та відкриту публічну розмову. Ми прагнемо ставитися до розмов про глобальні конфлікти більш справедливо, і ми продовжимо оцінювати, чи можна застосовувати цю політику в інших контекстах, окрім міждержавного збройного конфлікту».

Окрім того, в компанії із посиланням на статтю 13 Женевської конвенції III (про захист військовополонених) просять медіа-акаунти видалити будь-який контент, на якому зображені військовополонені і в майбутньому вимагатимуть видалення таких твітів незалежно від їх авторства.

Chas News раніше повідомляв, що Twitter перестав працювати в росії ще на початку березня.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Google видалив з пошуку сайт Міноборони росії