Twitter представив пілотний проєкт Birdwatch по боротьбі з дезінформацією

Американська компанія Twitter анонсувала проєкт «під управлінням користувачів» під назвою Birdwatch, покликаний боротися з недостовірною інформацією. Повідомлення про це компанія розмістила в понеділок у своєму блозі.

Пілотна програма працює тільки в США. Про це повідомив віцепрезидент компанії Кейт Коулман.

«Birdwatch дозволить людям ідентифікувати в повідомленнях Twitter інформацію, яка, на їхню думку, вводить в оману, і писати замітки, що розкривають зміст (запису). Ми вважаємо, що такий підхід допоможе швидко реагувати на поширення оманливої ​​інформації шляхом додавання даних, яким люди довіряють і вважають цінними», — пише компанія в повідомленні.

В кінцевому підсумку Twitter прагне зробити замітки видимими безпосередньо в самих твітах.

Дописи користувачів, які захочуть взяти участь у проєкті, публікуватимуть на окремому від Twitter сайті. Там само учасники оцінюватимуть корисність дописів інших користувачів.

На даній стадії розробки замітки, що додаються до записів, буде видно тільки на окремому сайті Birdwatch, де у пілотному проєкті беруть участь деякі користувачі. Вони зможуть оцінити корисність інформації від інших коментаторів. У фірмі також відзначили, що на стадії розробки будуть вирішуватися можливі проблеми майбутньої системи, наприклад, вразливість до маніпуляцій і тиску більшості.

Інформацію про те, коли проєкт остаточно запустять, компанія не публікувала.

Як ми писали раніше, Twitter призначив всесвітньо відомого хакера очільником служби безпеки.

Відцвірінькався. Чому став можливим нокаут Трампу від Twitter і Ко