Twitter тестує нову функцію «Spaces» на основі голосу

Команда популярної платформи мікроблогів Twitter почала тестувати на невеликій групі користувачів новий сервіс — голосові чати під назвою Spaces.

Про запуск такої функції розробники оголосили в листопаді, а нині сервіс вже можуть випробувати «обрані» користувачі. Тестування фірма проводить у додатку для iOS виключно за запрошеннями, повідомляють The Vergre, Techcrunch і Cnet. 

Бета-версія дозволяє взяти участь у модерованому голосовому чаті за участі двох і більше людей. Власник чату може вільно запрошувати учасників розмови, він також контролює, хто має право «висловитися», а хто – ні.

Користувачі зможуть створювати власні «кімнати» для приєднання інших, і вони матимуть контроль над тим, хто може говорити в цих «приміщеннях». Адміністратори запрошуватимуть інших користувачів приєднатися до «простору» за допомогою повідомлення в приват (DM), твіту або посилання. У міру того, як тестова версія розповсюджується, кожен може приєднуватися до Spaces, коли його запрошують, але адміни контролюватимуть, хто говорить. Незабаром у них буде більше можливостей керувати розмовами.

Також компанія тестує додаткові функції, включаючи розшифровку голосового повідомлення в текст («дуже рання версія» автоматичної транскрипції), використання жестів і додавання реакції на розмову за допомогою емодзі. Тестуються й інструменти звітування та блокування та можливість обмінюватися твітами у «просторі».

Аудіо-чати подібні до практики стартапу Clubhouse.

Як компанія пояснила в листопаді, надзвичайно важливо забезпечити безпеку, щоб люди почувались комфортно в таких місцях. Це важкий виклик, особливо для такої компанії, як Twitter, яка, на думку деяких, надмірно віддає перевагу свободі слова. Деякі люди нарікають на потенціал платформи для зловживань, знущань та «культури цькування» (cancel culture).

Соціальні мережі на основі аудіо все ще є відносно новою концепцією. В поточному інтерфейсі приватних соціальних «просторів» їх важко модерувати.

Clubhouse, хоча все ще перебуває на стадії тестування лише для запрошень, зіткнувся з кількома гучних випадками провалу модерації.

Тестування Twitter має виявити, як вирішити проблеми, що впливають на безпеку та комфорт користувачів.

У Twitter зазначають, що в бета-тестуванні братиме участь близько сотні людей і його буде впроваджено протягом наступних тижнів на iOS.

Користувачі в «просторі» можуть реагувати певними смайликами, які відображатимуться над їхнім зображенням профілю.

Приєднання до «простору» вимагає активації інтеграції Periscope. Це послуга прямої трансляції, про яку Twitter щойно оголосив і яку користувач може вимкнути.

Twitter вперше оголосив про Spaces минулого місяця, коли запустив Fleets — функцію, подібну до історій Snapchat та Instagram.

Компанія писатиме про Spaces у спеціальному обліковому записі Twitter @TwitterSpaces.

Twitter призначив всесвітньо відомого хакера очільником служби безпеки