У 2021 році «Укроборонпром» припинить своє існування
Пресслужба «Укроборонпрому»

У 2021 році державний концерн «Укроборонпром» трансформують у холдингові компанії. Вони працюватимуть за принципами корпоративного управління.

Про це новий очільник концерну Юрій Гусєв розповів на пресконференції.

«Планується, що наступного року «Укроборонпром» припинить своє існування. Будуть створені нові холдингові компанії, які працюватимуть за принципами корпоративного управління, прозорості, щоб забезпечити уникнення будь-яких корупційних чи інших ризиків», — повідомив він.

За його словами, до холдингу «Оборонні системи України» ввійдуть два великі холдинги. Вони опікуватимуться авіаремонтом, бронетехнікою, високоточним озброєнням, боєприпасами, радарними і морськими системами.

Абромавичус — вільний. Згадуємо, чим запам'ятався його рік на чолі «Укроборонпрому»

Під час трансформації має з’явитися й аерокосмічний холдинг. Його співробітники будуватимуть аерокосмічні компоненти та космічні системи.

Гусєв каже, що утворення нового холдингу передбачає також формування наглядової ради. Проте він підкреслив, що це лише попередня концепція. Вона ще потребує обговорення, розгляду і затвердження.

Президент Володимир Зеленський доручив очільнику концерну, щоб «Укроборонпром» у тому вигляді, який створювався ще Саламатіним, припинив своє існування. Гарант запропонував запровадити корпоративну культуру управління.

Перші рішення  щодо реалізації реформи концерну його керівництво ухвалить у наступні 6 місяців.

Зеленський призначив нового керівника «Укроборонпрому»