У 81 бригаді відреагували на повідомлення про утримання військових у підвалі

У 81-й окремій аеромобільній бригаді відреагувала на звернення військовослужбовців, які представляються десантниками бригади та заявили, що їх тримають у підвалі.

Син одного з військових розповів, що його батька та інших бійців утримують у підвалі, не виплачують гроші та не дозволяють звільнитися зі служби за станом здоров’я.

«Його та ще 54 особи зі 129 ОБр ТРО Кривий Ріг, 24 лютого 2024, перевели до 81 ОАеМБр ДШВ. Це при тому, що в нього, у цей час, були операції і реабілітації, які, надалі, призвели до погіршення групи інвалідності! Таких там 55 осіб. Висновок ВЛК - непридатний до служби в ДШВ! З березня місяця він і хлопці не отримують жодних грошей», — написав він.

Рапорт на звільнення за станом здоров’я по інвалідності не розглядають. Ярема додав, що вони повідомляли про це поліцію, ВСП, ДБР, але там не відреагували.

У 81 бригаді зазначили, що військові на відео зараз служать в одній з окремих бригад територіальної оборони. Вони перебувають у статусі таких, що виведені в розпорядження їхнього командира, адже бійців вивели поза штат після поранень і контузій.

«Відповідно до чинного законодавства командування 81 окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ не має законних підстав щодо (звільнення, переведення, розгляду скарг та заяв) зазначених військовослужбовців, адже це в межах компетенції командира окремої бригади ТрО», — зазначили у бригаді.

Водночас наголосили, що не залишаються осторонь та сприяють якнайшвидшому вирішенню питання.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

На Житомирщині помер чоловік, якого забрали на ВЛК: що кажуть рідні та в ТЦК