У Барселоні провели «концертний тест» на коронавірус
AP

27 березня у Барселоні гурт Love of Lesbians влаштуваd концерт перед 5 тис. глядачів, аби перевірити, чи можна проводити такі події із дотриманням суворих гігієнічних заходів.

Перед концертом глядачам зробили тести на коронавірус. Вартість квитків включала ціну тесту на коронавірус та захисної маски, повідомляє Deutsche Welle.

Концерт відбувся на спортивній арені Палау-Сан-Жорді, яка зазвичай вміщує до 24 тисяч людей.

Вартість квитків (від 23 до 28 євро) включала ціну тесту на коронавірус та захисну маску для обличчя. Люди повинні були носити маски. Їх можна було знімати тільки під час того, як вони їли або пили у спеціально відведених для цього місцях.

Усім глядачам перед концертом зробили тест на коронавірус. Всього виявили шість позитивних результатів. На концерт могли піти лише зареєстровані особи віком від 18 до 65 років зі смартфонами, чиї параметри дозволяють отримувати результати тестування.

Учасники також повинні були поділитися інформацією про себе з міністерством охорони здоров'я Іспанії.

Місцева влада підтримала проведення концерту. Його організували за підтримки барселонського фонду «Боротьба зі СНІДом та інфекційними хворобами». У ​​грудні 2020 року він провів схоже дослідження, але під час меншого концерту з 500 глядачами.

Надалі відвідувачі концертів мають повідомити дослідникам, якщо вони заразяться коронавірусом протягом наступних тижнів після нього.

Chas News повідомляв, що Франція дозволила літні фестивалі, але з обмеженнями у 5000 людей. 

Баста гратиме в Києві аж два концерти. Він приїде, бо сплив строк заборони СБУ на його в’їзд