У Бєлгородській області рф впав військовий літак Іл-76: характеристики та що про нього відомо (відео)

У середу вранці 24 січня у Корочанському районі Бєлгородської області росії упав  військово-транспортний літак Іл-76. 

Відео падіння літака оприлюднюють російські Telegram-канали.

Губернатор Бєлгородської області В'ячеслав Гладков підтвердив авіакатастрофу. 

«Подія у Корочанському районі. Наразі на місці працюють слідча група та співробітники МНС. Змінив свій робочий графік та виїхав до району. Усі подробиці пізніше», — написав він.

https://t.me/bazabazon/24750

Російський Telegram-канал 112 з посиланням на джерела повідомляє, що на борту літака попередньо було 63 людини. Їх доля уточнюється.

https://t.me/ENews112/16420

Російське видання «РИА Новости» з посиланням на Міноборони рф пише, що на борту Іл-76, що впав, перебувало 65 полонених військовослужбовців ЗСУ, яких перевозилися у Білгородську область для обміну, шість членів екіпажу літака і три супроводжуючих,

Літак Іл-76: що про нього відомо

Іл-76 — це радянський і російський важкий військово-транспортний літак. Експлуатувати ці літаки почали ще у 1975 році. Іл-76 був першим в історії СРСР військово-транспортним літаком із турбореактивним двигуном.

Ці повітряні судна використовуються росією для перекидання як особового складу, так і важкої техніки.

Літак здатний доставляти вантажі максимальною масою 28-60 т на відстань до 4,2 тис. км із крейсерською швидкістю 770-800 км/год. Екіпаж становить 6-7 осіб.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Залужний підтвердив знищення російських літаків А-50 та Іл-22 (відео)