У Бердянську пролунала серія вибухів: окупанти заявляють про підрив авто гауляйтера олексія кічигіна (відео)
Петро Андрющенко / Telegram

У п'ятницю, 13 січня, у тимчасово окупованому місті Бердянськ (Запорізька область) пролунали три потужних вибухи, ймовірно, у районі аеродрому. 

Про це Суспільному повідомила Вікторія Галіціна, голова міської військової адміністрації Бердянська.

«На місці вибухів палає пожежа. Інформація щодо уражених сил російських військових перевіряється», — йдеться у повідомленні.

Проте згодом прокремлівські ЗМІ з посиланням на «владу» міста написали, що підірвано автомобіль олексія кичигіна, так званого «глави адміністрації району». 

Загарбники кажуть, що «завдяки щасливому випадку» кичигін не постраждав, оскільки «вчасно помітив підозрілий предмет на днищі службового автомобіля». Сила вибуху, за словами окупантів, становила близько 1 кг вибухової речовини в тротиловому еквіваленті. У підривах ворог звинуватив ЗСУ.

Петро Андрющенко, радник мера Маріуполя у своєму Telegram опублікував відео з палаючим автомобілем, у якому, ймовірно, перебував гауляйтер олексій кичигін.

Олексій кичигін зрадив Україну ще у 2014 році. А після захоплення міста окупантами у 2022, відразу повернувся та почав боротьбу за владу». Після підриву авто попереднього коменданту артема бардіна він фактично управляв містом.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Станом на вечір 13 січня бої за Соледар тривають — Генштаб ЗСУ