У Берліні не дозволили провести виставку знищеної російської техніки

Влада Берліну не погодила організацію у місті виставки знищеної в Україні російської військову техніки. Посол України в Німеччині Андрій Мельник назва це рішення «справжнім скандалом» та закликав його переглянути.

«Це скасування — справжній скандал! Я звертаюся до бургомістра Франциски Гіффай і районного управління Мітте скасувати це дивне рішення та дозволити танкову виставку в Берліні. Це означатиме справжню солідарність з Україною», — написав дипломат у Twitter.

За даними газети Tagesspiegel, заявки на проведення виставки подали два музейних оператори.

Один з них, музей «Berlin Story Bunker», хотів продемонструвати знищену російську бронетехніку прямо перед посольством рф у Берліні.

Однак адміністрація району Мітте спочатку довго ігнорувала заявку, а потім відповіла відмовою. Виставку назвали «недороченою», оскільки «у знищеній бойовій техніці могли загинути люди».

У коментарі газеті Мельник таку позицію адміністрації назвав «абсолютно надуманим обґрунтуванням». За його словами, «знищена російська військова техніка, яка буде виставлена ​​в самому серці Берліна, має дати людям у Німеччині безпосереднє відчуття жорстокої війни на знищення».

Нагадаємо, виставки знищеної в Україні російської техніки вже пройшли у Варшаві та Празі. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Gepard прибув. Що це за зенітний танк, який ЗСУ отримали від Німеччини (відео)