У Берліні вперше проведуть COVID-експеримент у нічних клубах
Pixabay

У Берліні вперше перевірять, наскільки безпечно дозволяти роботу нічних клубів, якщо всі гості мають негативний результат тесту на коронавірус.

Про це повідомляє Spiegel.

Танцювальна вечірка відбуватиметься 6-8 серпня протягом 48 годин. До неї залучені клуби Crack Bellmer, Festsaal Kreuzberg, Kitkat, Metropol, Salon zur Wilden Renate та SO36.

Засновник Telegram розкритикував блокування фейків про коронавірус в Twitter і Facebook

Загалом 2000 людей-учасників експерименту зможуть вільно пересуватися між цими локаціями. Їм не доведеться носити маски та дотримуватися дистанції. Перепусткою на вхід буде квиток та свіжий негативний ПЛР-тест у лабораторії-партнері проєкту. Організовувати тестування будуть безпосерденьо перед входом на захід, результату доведеться чекати на місці.

Недоліком експерименту вважають те, що учасники вечірки можуть пересуватися між клубами. Вони розташовані не зовсім поруч, тож очікувано люди можуть скористатись транспортом або зайти у бар. Тобто згодом не буде зрозуміло, чи сама подія була джерелом зараження.

Проєкт організовує департамент культури Сенату Берліну у співпраці з клінікою «Шаріте». Раніше такі заходи організовували в низці інших країн, зокрема Британії, Нідерландах, Франції та Іспанії.

Штам коронавірусу «Дельта» заразний, як вітрянка, та може передаватися навіть вакцинованим — ЗМІ