У бік українських дунайських портів пройшла рекордна кількість суден за добу

За минулу добу, 27 серпня, у напрямку українських дунайських портів («Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ») через гирло Бистре та румунський канал Суліна пройшли 11 суден, які везуть 45 тис. тонн вантажів.

Як повідомляє пресслужба Кабміну, це рекордний показник з початку повномасштабного вторгнення росії.

Через гирло Бистре суднового ходу р. Дунай – Чорне море пройшло 7 суден, а через румунський канал Суліна — 4.

«З березня нам уже вдалось перевезти через дунайські порти понад 4 млн тонн зерна — на даний момент це більше, ніж усіма іншими видами транспорту. Динаміка збільшення — суттєва. Якщо в березні наші порти обробляли на експорт тільки 16,5 тис. тонн агропродукції, то вже в липні показник склав майже 1,4 млн тонн», — розповів міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, незважаючи на розблокування експорту зерна з українських чорноморських портів, продовжуються удосконалення логістики на Дунаї.

Міністр наголосив, що у разі успішного виконання програми з модернізації портів на цій річці можливо збільшити їхню потужність до 25 млн тонн вантажів на рік.

Нагадаємо, на гирло Бистре стало доступне для проходу суден початку липня завдяки звільненню ЗСУ острова Зміїний. До цього захід в українські Дунайські порти був можливий винятково через канал Суліна, який проходить територією Румунії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Викрадене українське зерно окупанти перевозять на 87 суднах — посол