У Білому домі пояснили, чому США не передають Україні ракети ATACMS

Сполучені Штати наразі не збираються постачати до України ракети ATACMS, які мають дальність застосування до 300 км і підходять до РСЗВ HIMARS.

Про це заявив Джейк Салліван, радник президента США з питань нацбезпеки, під час виступу на безпековому форумі в Аспені, пише Голос Америки.

«Є деякі речі, які, за словами президента США, він поки не готовий передавати. До них відносяться ракети великої дальності ATACMS, дальність яких становить 300 кілометрів. Тому, що він вважає, що, тоді як ключова мета США — робити все необхідне, підтримувати та захищати Україну, інша ключова мета — зробити так, щоб ми не дійшли до ситуації, в якій наближаємось до Третьої світової війни», — сказав радник американського президента.

При цьому він наголосив, що США і надалі будуть надавати військову підтримку України.

«Наша стратегічна мета полягає у тому, щоби вторгнення росії в Україну стало для путіна не стратегічним успіхом, а стратегічним провалом», — наголосив Салліван.

Відзначимо, що ввечері 22 липня Джон Кірбі, координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій, заявив про затвердження нового пакета безпекової допомоги Україні на $270 млн. Він передбачає постачання ще 4 РСЗВ HIMARS, 36 тисяч артилерійських снарядів, бронебійних систем та 580 безпілотників-камікадзе Phoenix Ghost.

Нагадаємо, міністр оборони Олексій Резніков раніше висловив переконання, що з часом США все-таки нададуть України ракети з дальністю до 300 км.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

ЗСУ успішно використовують системи HIMARS на Донбасі — Пентагон