У Білорусь прибувають війська Росії для спільних навчань
Getty Images

На територію Білорусі почали прибувати підрозділи зі складу Збройних Сил РФ.

Про це повідомили у Міністерстві оборони країни.

«Відповідно до затвердженого задуму перевірки сил реагування Союзної держави на територію Білорусі почали прибувати підрозділи зі складу Збройних Сил Російської Федерації», — зазначили у відомстві.

У повідомленні йдеться, що перевірка — раптова. На даному етапі учасники перевірки мають здійснити розвантаження і висунутися в район виконання завдань.

Олександр Фомін, заступник міністра оборони РФ, заявив, що перевірка відбудеться у два етапи. Перший — до 9 лютого, а другий (самі навчання) — триватиме до 20 лютого, повідомляє «РИА Новости».

Військові з Білорусі та РФ відпрацьовуватимуть «відбиття зовнішньої агресії під час ведення оборонної операції, протидію тероризму та захист інтересів Союзної держави».

За даними розвідувальних органів, зараз біля російсько-українського кордону зосереджено близько 100 тис. військових. РФ перекидає до кордону з Україною бойові та транспортні гелікоптери. Американці побоюються, що розміщена там авіація може стати «вирішальною перевагою» Росії у випадку вторгнення.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини та публікує дивовижні історії. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

«Не думаю, що наявність в України ядерної зброї захистила б її від нападу Росії»