У Білорусі готують російські ДРГ для диверсій в Україні — Генштаб ЗСУ

Станом на 26 червня російські війська продовжують обстрілювати територію України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках у білорусі підрозділи рф готують диверсійно-розвідувальні групи для їх подальших дій на території України.

На Сіверському напрямку росіяни утримують війська в прикордонних районах Брянської та Курської областей. Ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру неподалік Хрінівки та Янжулівки.

На Харківському напрямку росіяни із танків та артилерії обстріляли Руські Тишки, Чепіль, Чугуїв, Золочів, Мосьпанове. Завдав авіаударів неподалік Явірського, Дементіївки і Замулівки. Штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення в районі населеного пункту Дементіївка, успіху не мав.

На Слов’янському напрямку окупанти обстрілювали населені пункти Нова Дмитрівка, Дібрівне, Вірнопілля, Велика Комишуваха, Долина та Рідне. ЗСУ відбили ворожі штурми в районах Долини, Курульки та Мазанівки.

На Донецькому напрямку росіяни намагаються блокувати Лисичанськ з південного напрямку. Ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах Лисичанська, Верхньокам’янки та Лоскутівки та Вовчоярівки.

На Краматорському напрямку росіяни активних дій не вели.

На Бахмутському напрямку ворог здійснював обстріли наших позицій із мінометів, ствольної та реактивної артилерії поблизу Миколаївки, Берестового, Покровського, Кодеми і Нью-Йорка.

Українські військові завдали ворогу значних втрат в районі населеного пункту Павлівка. Після невдалого штурму окупанти відійшли.

На Авдіївському, Курахівському та Запорізькому напрямках противник здійснював обстріли позицій наших військ із ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Водяне, Піски, Мар’їнка, Пречистівка, Гуляйпільське та Білогір’я. Завдавав ракетно-артилерійських ударів по цивільній інфраструктурі населених пунктів в тилових районах сил оборони.

На Південнобузькому напрямку окупанти обстрілювали цивільну інфраструктуру із артилерії в районах Осокорівки, Трудолюбівки, Добрянки, Ганнівки, Зорі, Благодатного та Луча. Завдав ракетних ударів по інфраструктурі міста Миколаєва.

За підтримки армійської авіації ворог намагався відновити контроль над населеним пунктом Потьомкіне, успіху не мав, відійшов.

Росіяни продовжують блокувати північно-західну частину акваторії Чорного моря.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Головні новини про війну в Україні. 26 червня. Ракетний удар по Києву