«У Білорусі – «найчесніші» вибори у світі»: Лукашенко планує всьоме йти у президенти

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що знову всьоме планує балотуватися на посаду президента країни. 

Про це він заявив у день виборів до білоруського парламенту, цитує «БелТА».

«Передайте їм (опозиції — ред.), що піду! І що складнішою буде ситуація, що активніше вони будуть розбурхувати наше суспільство і вас зокрема (для мене, повірте, це дуже важливо — жодна людина, відповідальний президент, не кине своїх людей, які за ним йшли в бій), що більше вони напружуватимуть вас, мене і суспільство, то швидше я піду на ці вибори. Ви не переживайте, ми зробимо так, як це потрібно для Білорусі», — говорить Лукашенко.

Також він вважає, що ніде у світі таких «відкритих, чесних, принципових виборів, як у Білорусі, немає»: «У нас це свято. Так було завжди. Ми проводимо щиру, чесну політику і такі вибори».

Водночас Лукашенко заявив, що «тремтячими руками владу не тримають», пригрозивши, що не буде ділитися владою.

«І ніхто нікому владу не віддасть і не подарує. Але це має бути засноване на довірі народу до цієї влади. Я вважаю, що в нас у переважній сьогодні більшості народ владі довіряє. Хоча і критикує. Це нормально», — заявив Лукашенко.

Вибори в Білорусі

25 лютого у Білорусі  без участі міжнародних спостерігачів відбувається голосування з обрання депутатів до парламенту і місцевих рад, яке білоруська опозиція закликала бойкотувати.

Наступні вибори президента Білорусі мають відбутися не пізніше 20 липня 2025 року. Чинний де-факто глава країни Олександр Лукашенко переобирався на пост президента на виборах у 2001, 2006, 2010, 2015 та 2020 роках. 

Після останніх виборів легітимність Лукашенка не визнали Європейський Союз, США, Велика Британія, Канада, Україна та низка інших держав.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Операція, яку не помітили. Лукашенко вигадав навалу «диверсантів» на Білорусь