У Білорусі Сергія Тихановського засудили до 18 років колонії посиленого режиму
Getty Images

У Білорусі блогера Сергія Тихановського, чоловіка кандидатки в президенти Білорусі Світлани Тихановської, засудили до 18 років колонії посиленого режиму.

Про це повідомляє Zerkalo.

Тихановського визнали винним в організації масових заворушень, розпалюванні соціальної ворожнечі, перешкоді роботі ЦВК та організації дій, що грубо порушують громадський порядок.

Засудили також і соратників Тихановського: Артема Сакова та Дмитра Попова — на 16 років, Ігоря Лосика та Володимира Цигановича — на 15 років, а Миколу Статкевича — на 14 років.

За версією слідства, вони займалися «підготовкою та організацією масових заворушень у Білорусі протягом тривалого часу через канали на YouTube і Telegram».

Що відомо про Тихановського

На виборах він хотів балотуватися в президенти, однак перед початком виборчої кампанії його заарештували нібито за організацію несанкціонованого заходу. З весни 2020 року Тихановський сидить у СІЗО, а у президенти балотувалася дружина опозиціонера Світлана Тихановська. Припускають, що вибори сфальсифікували на користь Лукашенка, через що у Білорусі розпочалися масштабні протести.

Тихановський заявив, що Крим має бути українським і де-факто