У Білорусі засудили лікаря і журналістку за розголошення інформації про смерть активіста Бондаренка
TUT.by

2 березня Московський районний суд Мінська засудив до реальних термінів  журналістку видання Tut.by Катерину Борисевич і лікаря лікарні швидкої допомоги Артема Сорокіна у справі про розголошення лікарської таємниці про смерть білоруського активіста Романа Бондаренка.

Про це повідомляє видання Tut.by.

Борисевич отримала шість місяців колонії і штраф у розмірі 100 базових величин (приблизно $1150), Сорокін — два роки колонії з відстрочкою на рік і штраф в розмірі 50 базових величин.

Лікаря звільнили в залі суду під підписку про невиїзд.

Відповідну справу розглядали приблизно тиждень у закритому режимі. Підтримати фігурантів справи приїжджали європейські дипломати.

У листопаді 2020 року у Мінську помер 31-річний Роман Бондаренко. На нього поруч з його власним будинком напали «люди в цивільній формі».

Вони почали знімати стрічки та прапори у національних біло-червоно-білих кольорах. Їх використовує білоруська опозиція. Через це почалася бійка. Унаслідок неї Бондаренкоотримав травми. Потім його відвезли у відділок міліції, а вже через кілька годин у важкому стані привезли до лікарні. Там його не змогли врятувати.

В ООН закликали владу Білорусі розслідувати смерть активіста Романа Бондаренка