У Білорусі заявили про «напружену» ситуацію на кордоні. В ДПСУ прокоментували

Начальник Генштабу Білорусі Павло Муравейко заявив про «незрозумілу активність» українських сил уздовж державного кордону. За його словами, вона проявляється у пересуванні військ, мінуванні територій, будівництві інженерних загороджень та розвідки за допомогою безпілотників.

Чому такі дії із захисту кордону викликають занепокоєння у Мінську, він не пояснив, однак наголосив, що «ситуація достатньо складна і кожен день змінюється, при цьому не в кращу сторону». Тому, за його словами, Білорусь «вимушена» переміщувати туди підрозділи, артилерію і «готуватися до прикриття».

Водночас Муравейко додав, що «поки серйозних, резонансних провокацій не відбулося».

Подібні заяви напередодні зробили й інші високопоставлені білоруські військові. Командувач Сил спеціальних операцій Білорусі Вадим Лукашевич теж сказав про розміщення в Житомирській області американських бойових машин піхоти, реактивних систем залпового вогню, важкої далекобійної артилерії та іншої техніки.

А начальник білоруських зенітних ракетних військ та військ ППО Андрій Северинчик заявив про постійне порушення безпілотниками повітряного простору Білорусі. Цим він виправдав переміщення білоруських  засобів ППОу райони біля Житомирської області.

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко у коментарі УП назвав ці заяви «інформаційними вкидами». Він наголосив, що Україна на Білорусь нападати не збирається, а навпаки вимушена оборонятися, оскільки Мінськ продовжує підтримувати терористів і свого часу відкрив російським загарбникам свій кордон.

Він наголосив, що доки Білорусь перебуватиме в орбіті впливу рф, доти для України цей напрямок залишатиметься загрозливим і Сили оборони робитимуть все від них залежне і необхідне, аби посилювати захист української держави.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В СБУ показали, як полюють на російські комплекси ППО (відео)