У Бразилії через сильні дощі загинули 57 людей (фото)
Eduardo Leite/Х

У найпівденнішому штаті Бразилії Ріу-Гранді-ду-Сул через сильні дощі й повені загинули 57 людей. Ще майже сім десятків людей вважаються зниклими безвісти.

Про це пише Reuters.

Через сильні зливи понад 32 тис. людей були змушені покинути свої домівки.

Повені зруйнували дороги та мости, спровокували зсуви і частковий обвал греблі на малій гідроелектростанції. Під загрозою обвалу ще одна гребля у місті Бенту Гонсалвес.

У столиці штату Порту-Алегрі озеро Гуайба вийшло з берегів і затопило вулиці. А міжнародний аеропорт Порту-Алегрі призупинив усі рейси на невизначений період.

«Рівень води в річках залишатиметься високим протягом кількох днів», — заявив губернатор штату Едуардо Лейте.

Дощі в Бразилії

На погоду в Південній Америці впливає кліматичний феномен Ель-Ніньо — періодична природна подія, яка нагріває поверхневі води в екваторіально-тихоокеанському регіоні. У Бразилії Ель-Ніньо історично спричиняв посуху на півночі й інтенсивні опади на півдні.

Цього року наслідки Ель-Ніньо особливо відчутні на тлі посухи в Амазонії. Вчені кажуть, що екстремальна погода простежується все частіше через зміни клімату, спричинені людиною.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

В Україні спостерігали рідкісне рожеве полярне сяйво (фото)