У Британії представили «квіткову» емблему коронації Карла ІІІ (фото)

У Великій Британії представили офіційну емблему коронації короля Карла ІІІ. Про її особливості розповіла пресслужба королівської родини.

Дизайн емблеми підкреслює любов короля до природи. Так, її центральний елемент — Корона Святого Едуарад, яку використовують під час коронації британських монархів, сформована з квітів. Кожна з них уособлює одну з чотирьох держав Сполученого Королівства: троянда від Англії, будяк від Шотландії, нарцис від Уельсу і трилисник від Північної Ірландії.

Емблема виконана у кольорах прапора Великої Британії: на білому фоні корона синього кольору, обрамлена малюнками чотирьох рослин у червоному кольорі.

Емблема коронації Карла ІІІ

Автором емблеми став став Джонатан Айв, колишній глава з дизайну (CDO) компанії Apple, який відповідав за зовнішній вигляд пристроїв iPhone, iPad, iPod та MacBook з 1997 по 2019 рік.

Цю емблему використовуватимуть для усіх заходів, повʼязаних із коронацією, включаючи громадські та національні події.

Нагадаємо, 10 вересня принц Чарльз офіційно став королем Великої Британії. Він зійшов на престол під імʼям Карл ІІІ. Церемонія коронації відбудеться 6 травня 2023 року у Вестмінстерському абатстві. 

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Новий король Великої Британії: як правильно писати, Чарльз III чи Карл III