У британській розвідці пояснили, чому рф зосередилася на захопленні Бахмута

Захоплення Бахмута для росіян стало насамперед символічною та політичною метою.

Про це йдеться у зведенні розвідки Міноборони Британії.

Зазначають, що окупанти продовжують зосереджувати значну частину своїх сил на 15-кілометровій ділянці укріпленої лінії фронту навколо Бахмута.

У розвідці припускають, що план рф полягає в оточенні міста з тактичним просуванням на північ і південь. Останніми днями окупанти мали незначні успіхи на напрямку. Росіяни намагаються закріпитися на обмежених плацдармах на захід від болотистої місцевості навколо річки Бахмутка.

Попри те, що захоплення Бахмута матиме обмежену оперативну цінність, росіяни зробили його пріоритетним напрямком від початку серпня 2022 року.

«Захоплення міста мало б обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволило б росії загрожувати більшим міським районам Краматорська і Слов'янська. Проте ця кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими здобутками. Існує реальна можливість того, що захоплення Бахмута стало для Росії насамперед символічною, політичною метою», — додають у Міноборони Британії.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Окупанти будують фортифікаційні споруди біля Бахмута (фото)