У Брюсселі офіційно заявили про зупинення вступу Грузії до ЄС

На саміті у Брюсселі лідери країн Європейського Союзу офіційно оголосили про фактичну зупинку процесу вступу Грузії до ЄС.

Про це йдеться у підсумковому документі засідання Євроради.

У документі зазначається, що Єврорада підтверджує готовність ЄС підтримати грузинський народ на його європейському шляху. 

«Водночас, вона знову висловлює своє серйозне занепокоєння щодо курсу дій грузинського уряду, який суперечить цінностям і принципам, на яких заснований ЄС», — акцентується у документі.

Єврорада нагадала, що такий курс дій ставить під загрозу європейський шлях Грузії та де-факто зупиняє процес вступу до ЄС. 

«Вона закликає Грузію прийняти демократичні, всеосяжні та стійкі реформи відповідно до основних принципів європейської інтеграції. Європейська Рада продовжуватиме уважно стежити за ситуацією», — зазначається у підсумку.

Також у ЄС очікують, що майбутні парламентські вибори будуть вільними та чесними та з безперешкодним доступом для міжнародних та національних спостерігачів за виборами. 

Європейська Рада також підкреслила відданість принципу територіальної цілісності та суверенітету Грузії у її міжнародно визнаних кордонах.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Євросоюз призупинив процес інтеграції Грузії через скандальний закон про «іноагентів»