У будинку «короля кокаїну» знайшли схованку з $18 млн

Племінник покійного колумбійського наркобарона Пабло Ескобара Ніколас Ескобар знайшов поліетиленовий пакет із грошима сумою $18 млн у стіні одного з будинків свого дядька.

Про знахідку Ніколас Ескобар розповів колумбійському телеканалу Red+Noticias. За словами чоловіка, «видіння» змусило його шукати гроші у квартирі загиблого дядька. Ескобар-молодший запевняє, що у домівках родича гроші траплялись і раніше.

У схованці мафіозі також знаходились друкарська машинка, супутникові телефони, золота ручка, камера та рулон кіноплівки. Деякі знайдені банкноти були зіпсовані і вже не використовуються, каже Ніколас Ескобар.

Наркобарон загинув під час перестрілки з поліцейськими у 1993 році. На піку «кар'єри» Ескобар вважався сьомою за статками людиною на планеті. Наркобарону дали прізвисько «король кокаїну» за здатність залучати дохід сумою приблизно $420 млн на тиждень.

Чутки про приховані гроші Ескобара поширюються в Медельїні (це друге за розміром місто в Колумбії) з моменту смерті злочинця, бо він багато років боровся проти колумбійської держави.

Довідка

Пабло Ескобар народився в Ріонегро, Колумбія в 1949 році. У 1970-х роках створив наркокартель у Медельїні. Протягом семи років йому вдавалось потрапляти у список найбагатших людей світу Forbes. У 1991 році Ескобара заарештували та ув’язнили у тюрмі Собор, яку він сам і спроєктував. Звідти він продовжував наглядати за за картелем Медельїна.

Скромне походження та благодійність зробило злочинця популярним серед колумбійців. Ескобар допомагав нужденним та відбудовував бідні квартали Медельїна.