У бюджеті на 2021 рік було зменшено суму фінансування безпеки й оборони, але Разумков обіцяє віднайти на них кошти

У бюджеті на 2021 рік було зменшено суму на фінансування сектору безпеки і оборони у порівнянні з тією сумою, яка було передбачена з початку. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков пояснив це непростою ситуацією, у якій зараз перебуває України

Політик пообіцяв «робити все», щоб знайти додаткові кошти, повідомляє УНН.

Дійсно, є невелике зменшення в порівнянні з тим, що було передбачено на цей рік. Мене це так само бентежить, тому що я впевнений, що ми повинні збільшувати видатки на безпеку та оборону. Вони повинні зберігатися на рівні 5%, в нас збільшується бюджет

Разумков згадав складну ситуацію сьогодні: COVID-19, війну, непросту соціально-економічну ситуацію, фінансову кризу. Але, тим не менш, при підготовці кінцевого голосування за бюджет на 2021 рік політик пообіцяв звертатися до Міністерства фінансів і намагатися знайти додаткові кошти.

Разумков заявив, що наступного тижня парламент може зібратися на позачергове засідання задля ухвалення Держбюджету-2021, якщо депутати будуть готові голосувати за нього.

Фінансування ЗСУ не скоротиться ні на гривню, обіцяє Зеленський

Президент Володимир Зеленський 6 грудня під час урочистостей з нагоди Дня Збройних сил України запевнив, що незважаючи на складні часи, фінансування армії не скоротиться.

За словами президента, українське військо отримає сучасну техніку, при цьому фінансування ЗСУ не зменшиться.

Він нагадав, що цьогоріч Україна отримала статус партнера НАТО з розширеними можливостями, і це красномовне свідчення досягнень, а також це доказ, що держава рухається правильним шляхом.

ЗСУ отримають новітню та модернізовану техніку, цей процес не тільки продовжиться, але й збільшиться. Незважаючи на важкі часи, фінансування не скоротиться ні на гривню. Ми ніколи не будемо економити на власній армії, а, отже, і на безпеці власної країни.

Chas News повідомляв, що Кабмін затвердив проєкт Держбюджету-2021. 27 листопада документ надійшов до Ради.

Раніше ми писали, що підвищення «мінімалки» до 6500 грн в 2021 році перенесуть з липня на грудень.

Напереодні ми повідомляли, що дефіцит держбюджету у жовтні перевищив понад 30 млрд грн.

Влада планує відмовитися від призову до ЗСУ у майбутньому