У Черкасах затримали чоловіка, який «вибивав» гроші з родин загиблих воїнів
СБУ

Служба безпеки затримала у Черкасах чоловіка, який вимагав з родин загиблих воїнів частину грошової допомоги у 15 млн грн, яку вони отримували від держави.

Тим, хто відмовлявся, зловмисник погрожував насильством та фізичною розправою, у тому числі над їхніми дітьми. Задокументовані факти вимагання майже 800 тис. грн від матері та сестри військового ЗСУ, який загинув під Сєвєродонецьком.

Працівники СБУ затримали чоловіка «на гарячому» під час передачі йому 200 тис. грн. Ним виявився місцевий житель, який завдяки власним зв'язкам вивідував інформацію про родичів загиблих українських захисників.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, вчинене в умовах воєнного стану). До суду його триматимуть під вартою. За шантаж потерпілих зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

Раніше СБУ затримала банду рекетирів, які «вибивали» гроші з військового і погрожували його вагітній дружині на Житомирщині.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Заробляли на ухилянтах: СБУ затримала заступника Херсонського воєнкому та голову ВЛК на Прикарпатті